´Maak de wijnkaart leesbaarder´. Deze en andere tips geven Jaap en Martijn Kwast in de net uitgebrachte Lekker 2017. In dé restaurantgids van Nederland geven Jaap en Martijn hun visie over de wijnkaart van 2017. Een aantal van deze tips zijn:
- Op een goede wijnkaart staat uitgelegd hoe de wijn smaakt en waar hij vandaan komt
- Een goede sommelier stemt zijn wijnkaart af op de stijl van koken van de chef
- Het is slim om niet één huiswijn, maar een selectie van open wijnen aan te bieden
Het belangrijkste is dat we niet te ingewikkeld doen over wijn, want een goede wijnkaart is er een waar iedereen zich in kan vinden.
In het artikel staat ook een verwijzing naar de Kwawijn Academie. De oplossing van Kwast Wijnkopers om horecapersoneel zich meer comfortabel te laten voelen met de wijnen op de kaart. Want laten we eerlijk zijn, hoe meer kennis je hebt over de producten waarmee je werkt, hoe makkelijker je deze verkoopt.
Een andere handige tool om sales te vergroten is het gebruik van de PodBar. Dankzij dit wijnconserveringssysteem kan je de gast verrassen met spannende nieuwe wijnen per glas. Wijnlanden die op dit moment worden herontdekt zijn Duitsland en Portugal.
KLIK HIER VOOR HET INTERVIEW IN DE LEKKER