Tijdens de Decanter World Wine Awards 2016 heeft de Amarone Campo dei Gigli 2011 van Tenuta Sant’Antonio een gouden medaille in de wacht gesleept. De wijn stak met 95 punten met kop en schouders boven de concurrentie uit.
De druiven voor deze krachtpatser zijn afkomstig van 40-jaar oude stokken. Na een eerste zachte persing krijgen de druiven 3 maanden de tijd om in te drogen en flink in concentratie toe te nemen voordat de daadwerkelijke vergisting aanvangt. De wijn rijpt vervolgens 3 jaar in nieuwe eikenhouten vaten. De smaak is vol en intens met kruidige aroma’s van zoethout, zwarte peper, tabak, specerijen en chocolade. Toch heeft de wijn ook een frisse mineralige component en smaakt hij ondanks zijn kracht absoluut niet zwaar! Zo’n 5 jaar na de oogst is de wijn op dronk en kan daarna nog 15 bewaard worden.
Een absolute aanrader bij gegrild en gebraden vlees, wild en rijpe, harde kazen. Maar op een kille lente- of zomeravond ook heerlijk op zichzelf!
Tenuta Sant’Antonio Amarone Campo dei Gigli 2011 is nu bij Kwast Wijnkopers beschikbaar.