Het is een extra dik eindejaarsnummer geworden, gewoon omdat we zoveel te vertellen hebben over ons geliefde product. Over Rioja bijvoorbeeld, en de unieke eigen wijngaarden van Barón de Ley. Over Zalto-glaswerk, want wat maakt deze glazen zo uitzonderlijk? En over de bubbelwijnen die van ieder feestje een extra bruisende bedoening maken.

We spraken met Alexander Stauffer over zijn loepzuivere wijnen uit Rheinhessen, met Thibault Despagne over de grote rol die eten speelt in de wijnen van het huis dat hij samen met zijn zus en zwager in Bordeaux bestiert en met Silvio Alberto over de kunst van het wijnmaken in Mendoza, Argentinië. We vroegen Vittoria Bertrand hoe zij in de voetsporen van haar opa, de oprichter van het Zuid-Afrikaanse Morgenster, treedt en aan drie topchefs welke wijn zij schenken bij hun gerechten met paddenstoelen.

We zetten de verschillen tussen nebbiolo en barbera voor je op een rij en zoomen in op de heuvel van Corton in Bourgogne, waar Louis Jadot enkele percelen bezit. En we breken een lans voor witte winterwijnen.

Het enige dat jij hoeft te doen is een glas inschenken en lezen maar.

Klik op het magazine hieronder om door de online versie van Family Owned #2 te bladeren.