Morgenster Lourens River Valley
Rijk en rijp met zwarte kers, cassis, aardbei, toast, ceder en veel lengte
Over deze wijn
Land | Zuid-Afrika |
Streek | Stellenbosch |
Wijnhuis | Morgenster |
Type wijn | rood |
Druivenras | Merlot, Cabernet sauvignon, Petit verdot, Cabernet franc |
Overige informatie
De druiven voor de Morgenster Lourens River Valley worden vanaf de vroege uurtjes in de morgen geplukt tot de buitentemperatuur is opgelopen tot maximaal 24°C. Dan worden ze aan de sorteertafel geselecteerd op uiterlijk, ontsteeld en gekneusd, merlot iets lichter dan cabernet. De most van iedere druivensoort afzonderlijk ondergaat vervolgens voor 12 tot 20 dagen schilinweking en vergisting op fust. Een kwart van de merlot ondergaat een tweede fermentatie op houten vaten. De verschillende wijnen van merlot, cabernet sauvignon, petit verdot en cabernet franc ouderen vervolgens 18 maanden op eikenhout waarna ze worden geassembleerd.
Daarna is de Lourens River Valley mooi van geur met aroma's van zwarte kers, cassis, aardbei, geroosterd brood en ceder. Ook in de mond zijn rijpe rode en zwarte vruchten te ontwaren naast marsepein en een verleidelijke vanille- en houttoets. De wijn is uitstekend in balans met zachte tannines tegenover verrukkelijk fruitzoet, afgerond met een brede en aangenaam spannende lengte. Dit paradepaardje van Morgenster is op dronk - decanteren is aan te bevelen – maar drie tot vijf jaar flesrijping zal de wijn ten goede komen. Zeker in combinatie met geroosterd vlees of belegen kazen.
Meer weten over deze wijn?
Neem contact opAndere wijnen van Morgenster
Benieuwd naar de andere wijnen van Morgenster?
bekijk selectie