Zoeken?

Jerry Lohr en zijn team zijn rasechte wijnpioniers in het zonnige Californië.

Al twee generaties lang hebben zij een leidende rol in Central Coast. Toen Jerry zich daar in de late jaren 60 vestigde, genoot het gebied nog geen fractie van zijn huidige status als een van Noord-Amerika’s meest vooraanstaande wijngebieden. Het was dus een grote gok voor de boerenzoon uit South-Dakota om een wijngaard aan te leggen in een gebied waar van wijngeschiedenis nauwelijks sprake was. Zijn dappere besluit om zijn geboortegrond te verlaten en zich aan een nieuwe carrière te wijden, is in de loop der jaren rijkelijk beloond. Met zijn durf, visie en agrarische ervaring heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Californische wijnindustrie. Geheel terecht groeide J. Lohr Vineyards & Wines uit tot een van de meest gewaardeerde wijnhuizen van de streek.

Als voormalig boer voelde Jerry maar al te goed de relatie aan tussen bodem, klimaat en locatie. Niet zo gek dat zijn instinct hem naar de Central Coast bracht, op dat moment een ruwe diamant op het gebied van wijnbouw. Jerry koos voor twee gebieden die 120 kilometer uit elkaar lagen. Het eerste gebied was Arroyo Seco in Monterey, vlak aan de kust. Deze koele, mistige en winderige omgeving met zijn stenige, goed aflatende bodem - van de voormalige rivier Arroyo Seco - leek hem perfect voor de aanplant van chardonnay. Later kwam daar ook pinot noir bij. Tien jaar later, in de jaren 80, kocht Jerry een stuk grond in Paso Robles, een landinwaarts gelegen gebied met een rijke bodem en grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur. Een schot in de roos en een ideaal klimaat voor de aanplant van Bordeaux-variëteiten zoals cabernet sauvignon.

J. Lohr Vineyards & Wines omvat nu bijna 600 hectare cool climate wijngaarden in verschillende delen van Monterey. De focus ligt hier op chardonnay, riesling en pinot noir. Het areaal in Paso Robles omvat een duizelingwekkend aantal van 1200 hectare waarop Bordeaux en Rhône-druiven worden verbouwd. Bijna alle rode wijnen komen uit dit gebied en vormen een bevestiging van Jerry’s vooruitziende blik. Daarnaast verbouwt Lohr nog enkele hectares met cabernet sauvignon en petit verdot in Napa Valley. De drie state-of-the-art wijnkelders in San Jose, Greenfield en Paso Robles zijn geopend voor publiek en worden jaarlijks door duizenden wijnliefhebbers bezocht.

Duurzaamheid is een van de kernwaarden voor J. Lohr. In 2010 was het een van de zeventien eerste wijnbedrijven in Californië die het keurmerk Certified California Sustainable Winegrowing toegekend kregen. Respect voor bodem en omgeving door gebruik van natuurlijke middelen in de wijngaard, waterconservering, schone energie, gerecycled verpakkingsmateriaal, sociaal verantwoord ondernemen en kennis delen zijn voorwaarden om voor dit certificaat in aanmerking te komen.

Lees verder
FILTER OPTIES
NAAM A-Z
LAND
STREEK
WIJNHUIS
TYPE WIJN
DRUIF
0 WIJNEN
SORTEER OP NAAM A-Z
Naam A - Z
Naam Z - A

Jerry Lohr en zijn team zijn rasechte wijnpioniers in het zonnige Californië.

Al twee generaties lang hebben zij een leidende rol in Central Coast. Toen Jerry zich daar in de late jaren 60 vestigde, genoot het gebied nog geen fractie van zijn huidige status als een van Noord-Amerika’s meest vooraanstaande wijngebieden. Het was dus een grote gok voor de boerenzoon uit South-Dakota om een wijngaard aan te leggen in een gebied waar van wijngeschiedenis nauwelijks sprake was. Zijn dappere besluit om zijn geboortegrond te verlaten en zich aan een nieuwe carrière te wijden, is in de loop der jaren rijkelijk beloond. Met zijn durf, visie en agrarische ervaring heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Californische wijnindustrie. Geheel terecht groeide J. Lohr Vineyards & Wines uit tot een van de meest gewaardeerde wijnhuizen van de streek.

Als voormalig boer voelde Jerry maar al te goed de relatie aan tussen bodem, klimaat en locatie. Niet zo gek dat zijn instinct hem naar de Central Coast bracht, op dat moment een ruwe diamant op het gebied van wijnbouw. Jerry koos voor twee gebieden die 120 kilometer uit elkaar lagen. Het eerste gebied was Arroyo Seco in Monterey, vlak aan de kust. Deze koele, mistige en winderige omgeving met zijn stenige, goed aflatende bodem - van de voormalige rivier Arroyo Seco - leek hem perfect voor de aanplant van chardonnay. Later kwam daar ook pinot noir bij. Tien jaar later, in de jaren 80, kocht Jerry een stuk grond in Paso Robles, een landinwaarts gelegen gebied met een rijke bodem en grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur. Een schot in de roos en een ideaal klimaat voor de aanplant van Bordeaux-variëteiten zoals cabernet sauvignon.

J. Lohr Vineyards & Wines omvat nu bijna 600 hectare cool climate wijngaarden in verschillende delen van Monterey. De focus ligt hier op chardonnay, riesling en pinot noir. Het areaal in Paso Robles omvat een duizelingwekkend aantal van 1200 hectare waarop Bordeaux en Rhône-druiven worden verbouwd. Bijna alle rode wijnen komen uit dit gebied en vormen een bevestiging van Jerry’s vooruitziende blik. Daarnaast verbouwt Lohr nog enkele hectares met cabernet sauvignon en petit verdot in Napa Valley. De drie state-of-the-art wijnkelders in San Jose, Greenfield en Paso Robles zijn geopend voor publiek en worden jaarlijks door duizenden wijnliefhebbers bezocht.

Duurzaamheid is een van de kernwaarden voor J. Lohr. In 2010 was het een van de zeventien eerste wijnbedrijven in Californië die het keurmerk Certified California Sustainable Winegrowing toegekend kregen. Respect voor bodem en omgeving door gebruik van natuurlijke middelen in de wijngaard, waterconservering, schone energie, gerecycled verpakkingsmateriaal, sociaal verantwoord ondernemen en kennis delen zijn voorwaarden om voor dit certificaat in aanmerking te komen.

additional image