La Fillaboa 1898
Complex en verfijnd met rijp steenfruit, gele appels, biscuit en brioche
Over deze wijn
Land | Spanje |
Streek | Rías Baixas |
Wijnhuis | Fillaboa |
Type wijn | wit |
Druivenras | Albariño |
Overige informatie
Veruit de meeste albariño's worden gemaakt in primaire stijl en kennen verder nauwelijks rijping. De 1898 van Fillaboa vormt hierop een aangename uitzondering. De druiven ondergaan een fermentatie met speciaal geselecteerde gisten en rijpen vervolgens zes jaar lang op hun gistcellen in RVS-kuipen. Tijdens deze rijping werd het proces van 'battonage' toegepast. Dat houdt in dat de gistcellen met regelmaat door de wijn werden geroerd met als doel de wijn meer smaak, volume en complexiteit te geven.
Het resulteert in een unieke wijn die door Fillaboa treffend werd omschreven: ''An aged albariño with the freshness of a albariño wine and the complexity and elegance of a great white wine." De smaken zijn inderdaad complex en meervoudig. Rijp steenfruit, gele appels en tonen van biscuit en brioche. De wijn is een prachtige begeleider van kreeft of krab en combineert mooi bij visgerechten uit de Japanse keuken.
Meer weten over deze wijn?
Neem contact opAndere wijnen van Fillaboa
Benieuwd naar de andere wijnen van Fillaboa?
bekijk selectie