Abadal Picapoll
Fris en verleidelijk met ananas, grapefruit, abrikoos, jasmijn en verse kruiden
Over deze wijn
Land | Spanje |
Streek | Pla de Bages |
Wijnhuis | Abadal |
Type wijn | wit |
Druivenras | Picapoll |
Overige informatie
De Abadal Picapoll, niet te verwarren met Picpoul, is een verleidelijke, gulle wijn met een frisse, brede smaak. De wijn heeft fruitige aroma’s van ananas, grapefruit, abrikoos, florale aroma’s van jasmijn en verse kruiden zoals venkel, munt en lavendel. Serveer op 10°C als aperitief, bij paella, schaal- en schelpdieren, diverse visgerechten, geroosterde kip, gegrilde groenten en bij Aziatische gerechten.
Picapoll wordt zo genoemd omdat er op de druif roestbruine 'krasjes' zitten, ‘picas’ in het Catalaans. De druif is klein en compact en de schil is zacht, vandaar de gevoeligheid voor deze ‘picas’. De Abadal Picapoll was de allereerste wijn die van 100% picapoll werd gemaakt.
Meer weten over deze wijn?
Neem contact opAndere wijnen van Abadal
Benieuwd naar de andere wijnen van Abadal?
bekijk selectie