De geschiedenis van het wijnhuis Ramón Roqueta gaat 120 jaar en 5 generaties terug.
Het wijnhuis in Manresa, Catalunya werd opgericht in 1898 door Ramón Roqueta Torrentó, een ondernemende en vindingrijke zakenman. Maar de naam Roqueta werd al in documentatie uit 1199 gelinkt aan wijn maken.
Lees verderFilters
Reset alle
WIJNLANDEN
WIJNSTREKEN
WIJNHUIZEN
TYPE WIJN
DRUIF
Andere wijnhuizen in Catalunya
De geschiedenis van het wijnhuis Ramón Roqueta gaat 120 jaar en 5 generaties terug.
Het wijnhuis in Manresa, Catalunya werd opgericht in 1898 door Ramón Roqueta Torrentó, een ondernemende en vindingrijke zakenman. Maar de naam Roqueta werd al in documentatie uit 1199 gelinkt aan wijn maken.
Waar familiebedrijven - ook in de wijnbouw – doorgaans kleinschalig beginnen, neemt het succes soms een vlucht en groeien ze uit tot grote bedrijven met vele hectares aan wijngaarden en meerdere wijnkelders in verschillende herkomstgebieden. Het Catalaanse Ramón Roqueta is daarvan een goed voorbeeld.
De wijnen waren na de oprichting zo populair dat het bedrijf zich gaandeweg uitbreidde met domeinen in verscheidene delen van Catalunya. Ondanks hun groei en streven naar technisch perfecte wijnen is de familie Roqueta altijd trouw gebleven aan de tradities van hun geboortestreek en heeft ze deze zelfs nieuw leven ingeblazen. De wijnen zijn zuiver en hebben een modern, fruitig karakter. Tegelijkertijd zijn ze gemaakt van authentieke druiven uit de streek en in iedere fles is de specifieke herkomst terug te proeven. Vanaf het begin heeft het wijnhuis gekozen voor een innovatieve werkwijze, bijvoorbeeld door elke druivensoort afzonderlijk te vinifieren in verschillende vaten of fusten genaamd 'Tina'. Dit stelt wijnhuis Ramón Roqueta in staat om prachtige monocépages te creëren.