Tenuta Sant’Antonio Valpolicella Superiore La Bandina
Romig en gestructureerd met rood fruit, drop, tabak, kruiden en cederhout
Over deze wijn
Land | Italië |
Streek | Veneto |
Wijnhuis | Tenuta Sant’ Antonio |
Type wijn | rood |
Druivenras | Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina, Oseleta |
Overige informatie
Om het imago van de streek verder te verbeteren besloot de familie Castagnedi een voorbeeldige Valpolicella Superiore te maken. De druiven ervoor worden half oktober handmatig geplukt en in kleine kratjes te rusten gelegd in een goed geventileerde ruimte. Ongeveer 3 weken na de oogst volgt een langzame persing en langdurige gisting. Het sap - in de verhouding 70% corvina en corvinone, 20% rondinella, 5% croatina en 5% oseleta - rijpt vervolgens 24 maanden op groot Frans eikenhout waarna de wijn nog een jaar rust op fles.
La Bandina is een geconcentreerde, diep robijnrode Italiaan met veel complexe aroma's. In geur en smaak komen vlezige tonen van rode vruchten, drop, tabak, specerijen en cederhout naar voren. De wijn is zijdezacht van structuur en zelfs ietwat vettig. Al met al dus een zeer verleidelijke Valpolicella die het beste tot zijn recht komt bij gegrild rood vlees, geroosterd wild en gevogelte, suddergerechten en gerijpte zoute kazen.
Meer weten over deze wijn?
Neem contact opAndere wijnen van Tenuta Sant’ Antonio
Benieuwd naar de andere wijnen van Tenuta Sant’ Antonio?
bekijk selectie