In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Bepi Vettoretti in 1918 zijn eerste wijnstokken plantte.
Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 70 hectare en maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante. Het wijnhuis streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Zo heeft La Tordera als enige wijnhuis in de Veneto een CasaClima-certificaat. Dit betekent dat het wijnhuis gebouwd is met behulp van eco-duurzame materialen en methoden. Zo maken ze gebruik van zonnepanelen om zelf energie op te wekken en recyclen ze het water dat ze in de wijngaard gebruiken. Ook maakt La Tordera zo min mogelijk gebruik van sulfiet en worden de flessen en labels gemaakt van gerecycled glas en papier. Het resultaat: eerlijke, pure en frisse mousserende wijnen.
Lees verderAndere wijnhuizen in Veneto
In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Bepi Vettoretti in 1918 zijn eerste wijnstokken plantte.
Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 70 hectare en maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante. Het wijnhuis streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Zo heeft La Tordera als enige wijnhuis in de Veneto een CasaClima-certificaat. Dit betekent dat het wijnhuis gebouwd is met behulp van eco-duurzame materialen en methoden. Zo maken ze gebruik van zonnepanelen om zelf energie op te wekken en recyclen ze het water dat ze in de wijngaard gebruiken. Ook maakt La Tordera zo min mogelijk gebruik van sulfiet en worden de flessen en labels gemaakt van gerecycled glas en papier. Het resultaat: eerlijke, pure en frisse mousserende wijnen.
Prosecco is afkomstig van de uitlopers van de Alpen ten noorden van Venetië. De wijn is genoemd naar de oorspronkelijke naam van het druivenras: prosecco. Toen prosecco in 2009 een DOCG-status kreeg, werd prosecco een herkomstbenaming en doopten ze de prosecco-druif om tot de glera. Glera is een lastige variëteit die laat rijp is en een frisse zuurgraad heeft. Zeer geschikt dus voor het maken van mousserende wijn.