Pieve Santa Restituta in Montalcino is sinds 1994 in handen van de familie Gaja.
Het was een van Gaja’s opmerkelijke investeringen in Toscane waarbij hij het twaalf hectare bestrijkende Pieve Santa Restituta verkreeg, genoemd naar het plaatselijke kerkje (pieve). Daarmee behoorde de productie van Brunello di Montalcino ineens tot de nieuwe mogelijkheden van het bedrijf. In deze streek zijn de omstandigheden voor de autochtone sangiovese-druif ideaal. De samenstelling van de bodem is perfect, de hoogteligging van de gaarden is dat ook en het klimaat laat niets te wensen over. De ambitieuze Angelo Gaja ging met zijn team van wijnmakers aan het werk. Achtereenvolgens zagen de Brunello di Montalcino Rennina – vernoemd naar het gelijknamige stukje grond gelegen naast de kerk van Santa Restituta – en de Brunello di Montalcino Sugarille – naar één van de de gelijknamige wijngaarden op het landgoed Santa Restituta – het licht.
Lees verderFilters
Reset alle
WIJNLANDEN
WIJNSTREKEN
WIJNHUIZEN
TYPE WIJN
DRUIF
Andere wijnhuizen in Toscane
Pieve Santa Restituta in Montalcino is sinds 1994 in handen van de familie Gaja.
Het was een van Gaja’s opmerkelijke investeringen in Toscane waarbij hij het twaalf hectare bestrijkende Pieve Santa Restituta verkreeg, genoemd naar het plaatselijke kerkje (pieve). Daarmee behoorde de productie van Brunello di Montalcino ineens tot de nieuwe mogelijkheden van het bedrijf. In deze streek zijn de omstandigheden voor de autochtone sangiovese-druif ideaal. De samenstelling van de bodem is perfect, de hoogteligging van de gaarden is dat ook en het klimaat laat niets te wensen over. De ambitieuze Angelo Gaja ging met zijn team van wijnmakers aan het werk. Achtereenvolgens zagen de Brunello di Montalcino Rennina – vernoemd naar het gelijknamige stukje grond gelegen naast de kerk van Santa Restituta – en de Brunello di Montalcino Sugarille – naar één van de de gelijknamige wijngaarden op het landgoed Santa Restituta – het licht.