Zoeken?

Italië Sicilië

Feudo Montoni

Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd.

In 1800 kwam Feudo Montoni in het bezit van Rosario Sireci. Rosario herontdekte oude druivenstokken zoals perricone, nero d’avola en catarratto. Hij werd verliefd op de wijnen gemaakt van deze inheemse druivenrassen die hij als ongewoon elegant beschreef. Twee generaties later is Feudo Montoni in handen van Fabio Sireci, een nazaat van Rosario die het wijnbedrijf weer van zijn vader Elio heeft overgenomen. De afgelopen 30 jaar heeft Fabio het werk van zijn voorouders verder volbracht en koestert hij de oude wijnstokken en bijzondere druivenrassen. Fabio is betrokken bij elke stap in het productieproces en werkt volledig biodynamisch.

De wijngaarden van Feudo Montoni groeien al meer dan 600 jaar tussen durumtarwe, waar het Siciliaanse binnenland om bekend staat. De tarwevelden hebben eeuwenlang bijgedragen tot een natuurlijke isolatie van Feudo Montoni’s hooggelegen wijngaarden (500-700m). Hierdoor is een ‘eiland binnen een eiland’ ontstaan en konden de authentieke druivenrassen goed bewaard blijven. Dit resulteert er ook in dat alle druiven van pre-phylloxera geënte onderstammen komen. De winden die over het wijngoed waaien, de Tramontana en Scirocco, zorgen ervoor dat Feudo Montoni aan gecertificeerde biologische wijnbouw kan doen. Naast wijn, verbouwt Feudo Montoni ook olijven en tarwe. De planten, met hun diversiteit, beïnvloeden elkaar waardoor de kwaliteit van elk gewas uitzonderlijk is.

Lees verder
FILTER OPTIES
NAAM A-Z
LAND
STREEK
WIJNHUIS
TYPE WIJN
DRUIF
0 WIJNEN
SORTEER OP NAAM A-Z
Naam A - Z
Naam Z - A
Andere wijnhuizen in Sicilië

Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd.

In 1800 kwam Feudo Montoni in het bezit van Rosario Sireci. Rosario herontdekte oude druivenstokken zoals perricone, nero d’avola en catarratto. Hij werd verliefd op de wijnen gemaakt van deze inheemse druivenrassen die hij als ongewoon elegant beschreef. Twee generaties later is Feudo Montoni in handen van Fabio Sireci, een nazaat van Rosario die het wijnbedrijf weer van zijn vader Elio heeft overgenomen. De afgelopen 30 jaar heeft Fabio het werk van zijn voorouders verder volbracht en koestert hij de oude wijnstokken en bijzondere druivenrassen. Fabio is betrokken bij elke stap in het productieproces en werkt volledig biodynamisch.

De wijngaarden van Feudo Montoni groeien al meer dan 600 jaar tussen durumtarwe, waar het Siciliaanse binnenland om bekend staat. De tarwevelden hebben eeuwenlang bijgedragen tot een natuurlijke isolatie van Feudo Montoni’s hooggelegen wijngaarden (500-700m). Hierdoor is een ‘eiland binnen een eiland’ ontstaan en konden de authentieke druivenrassen goed bewaard blijven. Dit resulteert er ook in dat alle druiven van pre-phylloxera geënte onderstammen komen. De winden die over het wijngoed waaien, de Tramontana en Scirocco, zorgen ervoor dat Feudo Montoni aan gecertificeerde biologische wijnbouw kan doen. Naast wijn, verbouwt Feudo Montoni ook olijven en tarwe. De planten, met hun diversiteit, beïnvloeden elkaar waardoor de kwaliteit van elk gewas uitzonderlijk is.

additional image