Villa Giada ligt in het hart van de wijnstreek Piemonte, waar de Langhe en Monferrato elkaar ontmoeten.
De bijna 30 hectare wijngaarden die het domein telt, bevinden zich rond enkele boerderijen. Het op 320 meter boven de zeespiegel gesitueerde Cascina Ceirole in Canelli is met 7 hectare druivenstokken en een rijpingskelder dé plek waar het bedrijf ooit eind 18e eeuw ontstond. De gerenoveerde en uitgebreide Villa Giada in de heuvels doet dienst als hypermoderne wijnkelder. Cascina del Parroco bevindt zich met 4 hectare in Calosso, op een plateau dat uitkijkt over de Nizzarivier. Cascina Dani in Agliano Terme voorziet, met zijn 14 hectare zand- en kleirijke wijngaarden, in de druiven voor Barbera. Daarnaast zorgen enkele andere bezittingen voor aanvulling met verschillende autochtone variëteiten.
Lees verderAndere wijnhuizen in Piemonte
Villa Giada ligt in het hart van de wijnstreek Piemonte, waar de Langhe en Monferrato elkaar ontmoeten.
De bijna 30 hectare wijngaarden die het domein telt, bevinden zich rond enkele boerderijen. Het op 320 meter boven de zeespiegel gesitueerde Cascina Ceirole in Canelli is met 7 hectare druivenstokken en een rijpingskelder dé plek waar het bedrijf ooit eind 18e eeuw ontstond. De gerenoveerde en uitgebreide Villa Giada in de heuvels doet dienst als hypermoderne wijnkelder. Cascina del Parroco bevindt zich met 4 hectare in Calosso, op een plateau dat uitkijkt over de Nizzarivier. Cascina Dani in Agliano Terme voorziet, met zijn 14 hectare zand- en kleirijke wijngaarden, in de druiven voor Barbera. Daarnaast zorgen enkele andere bezittingen voor aanvulling met verschillende autochtone variëteiten.
Drijvende kracht achter Villa Giada is wijnmaker Andrea Faccio. Andrea Faccio, kleinzoon van oprichter Giuseppe, is gespecialiseerd in het maken van barbera cru's, waaronder Villa Giada Surì Barbera d’Asti - afkomstig uit de Nizza DOCG, één van de warmste delen van de DOCG Barbera d’Asti die de meest rijpe en beste barbera produceert. Andrea gelooft er heilig in dat je met respect voor de natuur en het milieu betere wijnen maakt.