Giovanni Almondo Roero Bric Valdiana
Complexe smaak van rood fruit, viooltjes, kruidigheid en aardse tonen
Over deze wijn
Land | Italië |
Streek | Piemonte |
Wijnhuis | Giovanni Almondo |
Type wijn | rood |
Druivenras | Nebbiolo |
Overige informatie
De Bric Valdiana van Giovanni Almondo is een Roero Nebbiolo van Barolo-niveau. De druiven worden begin oktober geoogst en ondergaan dan een maceratie van 12 à 15 dagen. De wijn rijpt 18 maanden op grote, niet getoaste Slavonische eikenhouten vaten. Dit geeft de wijn een complexe neus van rood fruit, viooltjes en kruidigheid.
In de mond domineert het rood fruit terwijl de zuren zorgen voor een aangename frisheid. Serveer bij gegrild of gebakken rundvlees, stevige stoofgerechten met paddenstoelen, gerechten met truffel en pittige harde kazen.
Meer weten over deze wijn?
Neem contact opAndere wijnen van Giovanni Almondo
Benieuwd naar de andere wijnen van Giovanni Almondo?
bekijk selectie