Gaja Barolo Dagromis
Breed en stevig met rode bes, cassis, tabak, mineralen, rokerigheid en drop
Overige informatie
De Barolo Dagromis van Gaja combineert de kacht van Serralunga met de elegantie van La Morra. De druiven komen uit verschillende wijngaarden uit deze twee dorpen en worden na de oogst afzonderlijk gefermenteerd en rijpen 12 maanden op eikenhout. Daarna vindt het blenden plaats, gevolgd door nog eens 18 maanden lagering op foeders (grote eikenhouten vaten).
De Barolo Dagromis heeft aroma's van rode bes, cassis, tabak, mineralen en eikenhouttonen. Daarnaast heeft de wijn florale indrukken, drop en iets van specerijen. De smaak is krachtig en tannineus, maar verfijnd met een lange afdronk. Te serveren bij vleesgerechten of bij gerijpte harde kazen.
Meer weten over deze wijn?
Neem contact opAndere wijnen van Gaja
Benieuwd naar de andere wijnen van Gaja?
bekijk selectie