Nuance Corail
Aroma van bloedsinaasappels, gedroogde bloemen en lichte nootachtige hints met mooie zuurgraad en een lange afdronk.
De grenache blanc, viognier, muscat en clairette druiven worden 's nachts geplukt om het risico op oxidatie te verminderen en ondergaan een vinificatiemethode zoals een rode wijn. Gedurende een week vindt er een koude maceratie plaats. De temperatuur wordt dagelijks op 4°C gehouden en de most wordt dagelijks overgepompt in een betonnen tank. Vervolgens vindt de alcoholische vergisting plaats bij een temperatuur van 18°C met een 5 dagen durende maceratie en dagelijks overpompen. De druiven worden vervolgens geperst en het perssap wordt vermengd met het vrije uitloopsap om de vergisting te beëindigen.
Vervolgens rijpt de wijn ‘sur lie’tot aan het bottelen. Heldere, lichtoranje kleur met een intens aroma van bittersinaasappels, gedroogde bloemen en lichte nootachtige hints. Intens aroma van bloedsinaasappels, gedroogde bloemen en lichte nootachtige hints. Fris en goed gebalanceerd met een mooie zuurgraad en een lange en verleidelijke afdronk. Verrassend mooi in combinatie met gevogelte of oude kazen, Roquefort en verse geitenkaas