Louis Jadot Brouilly ‘Sous les Balloquets’
Vol, gul, floraal, licht aards met rijpe bessen, kersen en zoethout
Over deze wijn
Land | Frankrijk |
Streek | Beaujolais |
Wijnhuis | Louis Jadot Beaujolais |
Type wijn | rood |
Druivenras | Gamay |
Overige informatie
Het herkomstgebied van Brouilly wordt met zo’n 1300 hectare gevormd door 6 dorpjes rond de Mont de Brouilly. De bodem van het Domaine Balloquet bestaat hoofdzakelijk uit granietlagen gemengd met verschillende sedimenten die elk een eigen type wijn voortbrengen. Van de granietgrond met zand komen wijnen met veel fruit; die met leem en klei levert wijnen met structuur en houdbaarheid. De geplukte druiven ondergaan een schilinweking gedurende 10 tot 12 dagen voordat ze vergisten op hout of staal.
Daarna worden ze gemengd. Deze Brouilly is een volle wijn, met florale en aardse aroma’s. Hij is gul van smaak met rijpe bessen, kersen en iets van zoethout. Het is een wijn die zeer goed past bij geroosterd rund en lamsvlees en perfect samengaat met niet te geprononceerde kazen. Bij voorkeur jong en licht gekoeld te drinken hoewel de wijn moeiteloos nog drie tot vijf jaar op fles kan rijpen.
Meer weten over deze wijn?
Neem contact opAndere wijnen van Louis Jadot Beaujolais
Benieuwd naar de andere wijnen van Louis Jadot Beaujolais?
bekijk selectie