Château des Jacques Morgon Côte du Py
Dieprood met rijke aroma's van zwarte vruchten, witte peper en stevige tannines.
Over deze wijn
Land | Frankrijk |
Streek | Beaujolais |
Wijnhuis | Château des Jacques |
Type wijn | rood |
Druivenras | Gamay |
Overige informatie
Côte du Py heeft één van de beste terroirs van de Beaujolais. Hier kleurt de bodem blauw door dioriet. Dit is een blauwachtig gesteente dat in een ver verleden is ontstaan door onderwatervulkanisme. Deze ondergrond is nog ouder dan het roze graniet van Moulin à Vent. De druiven worden met de hand geplukt, gesorteerd en ontsteelt. De daaropvolgende langzame maceratie duurt drie tot vier weken. Op verschillende momenten tijdens de vergisting vindt er pigéage en remontage plaats.
De wijn rijpt gedurende 10 maanden in betonnen tanks en in nieuwe en één en twee jaar oude eikenhoutenvaten. Het resulteert in een dieprode wijn met aroma’s van zwarte vruchten, witte peper en stevige tannines. Om zijn harmonie te bereiken heeft de wijn twee tot drie jaar tijd nodig met een bewaarpotentieel van 10 tot 15 jaar. Te serveren bij eend, duif en/of bij sterke kazen.
Meer weten over deze wijn?
Neem contact opAndere wijnen van Château des Jacques
Benieuwd naar de andere wijnen van Château des Jacques?
bekijk selectie