Op hubrechtduijker.com schrijft Hubrecht Duijker maandelijks over zijn nieuwe vondsten. Geheel toepasselijk besteedt hij deze maand aandacht aan feestwijnen. Bij een aantal klassieke feestgerechten zoekt hij de lekkerste wijnen. Maar liefst tien wijnen van Kwast Wijnkopers zijn bij verschillende gerechten geselecteerd.
Aperitief:
- Simonsig Kaapse Vonkel Brut. “Al jaren een grote, gróte favoriet in huize Duyker.
Gerookte zalm:
- Fillaboa Albariño. “Pittige frisheid, veel sap en een verleidelijk fruitmelange van citrusvruchten en witte perzik. Zalig bij gerookte zalm.”
Krabcocktail:
- Simonsig Sunbird Sauvignon Blanc. “Een op wit en citrusfruit trakterende, niet te lichte, sappige en frissige sauvignon blanc.”
Vispaté en visterrine:
- Abadal Blanc. “Visvriend met als herkomst de Catalaanse regio Pla de Bages, samengesteld uit macabeu, chardonnay, sauvignon blanc en de regionale picapoll.”
Confits en stoofschotels:
- Le Cabanon des Alexandrins Syrah. “Een van de plezierigste producten, vief, sappig en kruidig fruitig, feest om te drinken.”
Hazenrug, hazenpeper en jachtschotel:
- Elena Walch Lagrein. “Gul voorzien van zwart fruit, in combinatie met frisheid en minidoses kruiden plus specerijen”.
Rollade:
- Simonsig Frans Malan. “Prachtige ‘Cape Blend’, aimabele en toch gespierde wijn met beschaafde, zacht kruidige, enigszins milde houtaroma’s, heel rijp besfruit, een lepel zwart vruchten en nog een zachte frisheid”
Wild:
- Delaire Graff Estate Shiraz. “Een mooie metgezel voor wild.”
- Domaine de Grangeneuve Vieilles Vignes. “De wijn die Henri Bour zelf het liefst drinkt; sappig, stevig en kruidig, met zwart fruit.”
Tarbot of tong:
- Vignamato Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico. “Voorbeeldige viswijn met aangename zuren en subtiel gekruid wit fruit.”