Voor een artikel over truffels ging lifestyle magazine De Smaak van Italië op zoek naar wijnen die het beste met deze luxe witte of zwarte knolletjes combineren. En laat de Barbera van Luigi Einaudi door de twee deskundige wijnvrouwen nu zijn geselecteerd als perfecte begeleider van tagliata di manzo, gegrild rundvlees in plakjes gesneden met daaroverheen verse vlokken truffel.

Door zijn volzachte, licht aardse en donkerfruitige karakter smaakt deze barbera ook lekker bij gerechten met wat minder kostbare paddenstoelen. Liefst van het vlezige soort, zoals bijvoorbeeld oesterzwammen, portobello’s en funghi porcini.

wwv-wijnpagina-magazine-de-smaak-van-italie

 

De Barbera van Luigi Einaudi is een rijke wijn met donkere kersenaroma’s die door zijn 12 maanden rijping in grote houten vaten heerlijk ronde tannines, een aangename complexiteit en veel smaakdiepte heeft. Een gastronomische wijn en perfect voor najaar en winter.

Lees meer op: www.desmaakvanitalie.nl/wijze-wijnvrouwen

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER DEZE WIJN EN VOOR DE VERKOOPADRESSEN.