Nieuws

Nieuws

Bestellingen rondom de feestdagen

Graag willen wij onze relaties informeren over de afwijkende levertijden rondom de feestdagen. KERSTDAGEN Vóór woensdag 23 december 12:00 besteld is donderdag de 24e geleverd. Na woensdag 23 december 12:00 en vóór donderdag 24 december 12:00 besteld is maandag de 28e geleverd. Na donderdag 24 december 12:00 en vóór maandag 28 december 12:00 besteld is dinsdag…

Lees meer...

Nieuws

Gouden medaille voor Ramón Roqueta Tempranillo 2014

Tijdens het internationale concours ‘World Tempranillo 2015’, onlangs gehouden in Lissabon, heeft de Ramón Roqueta Tempranillo 2014 een gouden medaille in de wacht gesleept. Slechts drie wijnen werden goed genoeg bevonden om voor de onderscheiding ‘Gran Tempranillo de Oro’ in aanmerking te komen en “onze” Catalaanse tempranillo was daar één van. Het is dan ook…

Lees meer...

Nieuws

Keep the soil alive!

Onlangs gaf Gaia Gaja, dochter van de beroemde wijnmaker Angelo Gaja, een interview aan Adam Lechmere. Hij is het brein achter Decanter.com en sinds 2010 schrijft hij op freelance basis onder andere voor Le Pan: een lifestyle magazine over wijn dat wordt gepubliceerd in Hong Kong. In het interview laat Gaia Gaja optekenen: “Our goal is…

Lees meer...

Nieuws

Laurent-Perrier in de schijnwerpers bij Business Class

Afgelopen zondag was Alfons Kiljan namens Kwast Wijnkopers te gast bij Business Class. In de uitzending vertelt Alfons over de verschillen tussen Brut, Vintage en Rosé Champagne. Uiteraard komt de culinaire inzetbaarheid van de champagnes van familiebedrijf Laurent-Perrier aan bod. Kwast Wijnkopers heeft al jaren een intensieve samenwerking met Bilderberg. Voor lezers van het Financieel Dagblad…

Lees meer...

Nieuws

Winelife op bezoek bij La Tordera en Salon

La Tordera Prosecco is sinds zijn doorbraak in Nederland zo’n zeven jaar geleden nog altijd immens populair. Niet zo gek, want het is feestelijk, verfrissend, lekker toegankelijk en ook nog eens heel betaalbaar. Dat de kwaliteit nog altijd toeneemt en ook de kritische wijndrinker er zijn neus niet meer voor ophaalt, maakt dat deze vrolijke…

Lees meer...

Nieuws

14 x Viu Manent in De Grote Hamersma 2016!

In De Grote Hamersma Wijngids 2016 zijn maar liefst veertien wijnen van ons Chileense wijnhuis Viu Manent opgenomen. Tien rode en vier witte wijnen zijn door Harold Hamersma geproefd en de gemiddelde beoordeling is een 8,2. Een fantastische score waar we bij Kwast Wijnkopers natuurlijk bijzonder trots op zijn! Viu Manent is een hecht familiebedrijf dat ruim…

Lees meer...

Nieuws

Jaap en Martijn Kwast: ‘Wijn moet toegankelijker worden’

In een interview met culinair magazine Lekker houden Jaap en Martijn een pleidooi voor het toegankelijker maken van wijn voor met name gasten in restaurants. Hun devies: vergroot je selectie huiswijnen en serveer meer wijnen per glas. Probeer ook niet alleen usual suspects als chardonnay, merlot en sauvignon als huiswijn te serveren, maar schenk juist ook…

Lees meer...

Nieuws

Kwast opnieuw gecertificeerd als KVNW Register Handelaar

Kwast Wijnkopers is sinds 2012 Register Wijnhandelaar van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW). Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen en het te behouden, worden de leden iedere drie jaar uitgebreid getoetst. Op 8 oktober jl. heeft Martijn Kwast het certificaat KVNW Register Handelaar opnieuw in ontvangst mogen nemen. Kwast Wijnkopers is daarmee het eerste…

Lees meer...

Nieuws

Elena Walch volop in beweging

Onlangs heeft Elena Walch een nieuwe ondergrondse wijnkelder laten bouwen en in gebruik genomen. Elena Walch was vroeger een Milanese architect, maar trouwde met Wilhelm Walch en besloot om zelf ook wijnproducent te worden. Het doel van deze nieuwe kelder is om de kwaliteit van de rode riserva’s verder te optimaliseren. Nu we het toch…

Lees meer...

Nieuws

Martijn Kwast over Gaja en samenwerking hotel Okura in Business Class

Op zondagochtend 27 november was Martijn Kwast te gast in het programma Business Class. Hij vertelde daar over wijnhuis Gaja, een van de mooiste familiebedrijven van Italië, en over de samenwerking met hotel Okura in Amsterdam. Zo wordt in restaurant Serre de Barolo van Gaja per glas geschonken, wat heel bijzonder is voor zo’n exclusieve…

Lees meer...

Nieuws

Terroirexpressie Chablis William Fèvre in Perswijn beloond

Voor het oktobernummer van Perswijn heeft het proefpanel een aantal Chabliswijnen in alle klassen geproefd. Van Petit-Chablis en Chablis tot Premiers en Grands Crus. Maar liefst zeven wijnen van William Fèvre zijn daarbij zeer goed beoordeeld. De Chablis 2014 is zelfs geselecteerd als lekkerste wijn in de categorie “Betaalbare klasse”, wijnen van een uitstekende kwaliteit…

Lees meer...

Nieuws

Viu Manent Chardonnay Gran Reserva outstanding volgens Decanter

Het Britse wijnmagazine Decanter heeft zijn aanstaande oktobernummer geheel gewijd aan ‘de beste wijnen uit Zuid-Amerika’. De Chardonnay Gran Reserva van het Chileense wijnhuis Viu Manent krijgt daarin de hoogste waardering ‘outstanding’ en behoort daarmee tot de beste witte wijnen van Zuid-Amerika. De druiven zijn afkomstig uit het koele kustgebied van Casablanca en dat verraadt…

Lees meer...

Nieuws

Simonsig opnieuw in Top 10 Chenin Blanc Challenge

Chenin blanc en Zuid-Afrika zijn met elkaar verbonden. Het is de meest aangeplante druif van het land en enkele van ’s werelds beste chenins komen hier vandaan. Om dit te onderstrepen is in Zuid-Afrika de Chenin Blanc Association opgericht, die jaarlijks de 10 beste chenin blancs van het land onderscheidt. Dit jaar is Simonsig voor…

Lees meer...

Nieuws

Morné Vrey van Delaire Young Winemaker of the Year 2015

Morney Vrey van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Delaire Graff Estate is in door de Britse Master of Wine Tim Atkin in zijn South Africa 2015 Special Report uitgeroepen tot Young Winemaker of the Year. Een welverdiende onderscheiding voor deze talentvolle jonge wijnmaker! Voordat Morné wijnmaker werd bij Delaire, doorliep hij diverse stages in Frankrijk en Duitsland….

Lees meer...

Blog

Blog

De Smaak van Italië: Barbera van Luigi Einaudi

Voor een artikel over truffels ging lifestyle magazine De Smaak van Italië op zoek naar wijnen die het beste met deze luxe witte of zwarte knolletjes combineren. En laat de Barbera van Luigi Einaudi door de twee deskundige wijnvrouwen nu zijn geselecteerd als perfecte begeleider van tagliata di manzo, gegrild rundvlees in plakjes gesneden met daaroverheen verse vlokken truffel.

Lees meer...