Garnatxa de Cérvoles: een ware winterwijn om het nieuwe jaar mee in te gaan

‘Garnatxa de Cérvoles is een ware winterwijn om het nieuwe jaar mee in te gaan,’ aldus Hubrecht Duijker die het jaar begonnen is met de vondsten van de maand januari 2018.

‘Iets meer dan twintig jaar geleden verscheen de eerste oogst van Cérvoles. Een Catalaans domein in het hoogste, zeer stenige deel (zo’n 800 meter) van Costers del Segre, bij de grens met Priorat. Het behoort aan de groep Tomàs Cusiné en omvat 31 hectare. Een ware winterwijn in het assortiment is de sinds eind vorig jaar beschikbare en met goud bekroonde Garnatxa de Cérvoles 2015. Deze uitgesproken smakelijke wijn is krachtig, kruidig en verwarmend, met zonnig fruit en milde houttonen.’

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER GARNATXA DE CÉRVOLES 2015

‘Ook heel smakelijk is de witte, vier maanden op zijn gistingsbezinksel geruste Cérvoles Colors 2016, een frissige, citrusachtige, ook een dropje bevattende mix van voornamelijk macabeo met wat chardonnay en petit manseng.’

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER CÉRVOLES COLORS 2016

‘Montepulciano d’Abruzzo 2016 is een echte winterse eetwijn, fris, met zwart en besfruit, alsmede een hint van laurier,’ aldus Hubrecht Duijker.

‘Binnen het reliëfrijke Italiaanse gewest Abruzzo opereert het domein Valle Reale bewust natuurvriendelijk. Zo worden alle 50 hectare organisch bewerkt, en gebruikt men bij de wijnbereiding alleen de eigen gisten van de druiven. ‘Natuurlijke wijnen’, dat is waarnaar Leonardo Pizzolo en diens familie streven.’

 

 

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER MONTEPULCIANO D’ABRUZZO 2016

‘Een doordrinker die ook best als rode huiswijn in betere restaurants zou kunnen figureren is Le Fermier 2016,’ aldus Hubrecht Duijker.

‘Zijn streek van herkomst is LubéronDe nummer één producent daar, die circa 85 procent van de productie beheerst, is La Tour d’Aigues. Waarin elf regionale coöperaties verenigd zijn. Voor Le Fermier heeft het bedrijf maatwerk verricht, door druiven van oude stokken te selecteren, syrah plus 40 procent grenache. Dankzij deze inspanningen ontstond een donkerrode, vrij energieke, dus ook frisheid bezittende wijn met zowel kruidige als fruitige elementen – gewoon lekker eigenlijk.’

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER LE FERMIER ROUGE 2016

Hubrecht Duijker schrijft op zijn website www.hubrechtduijker.com maandelijks over zijn nieuwe wijnvondsten.