In Portugal kun je er al jaren niet omheen, de Porttonic. Een heerlijk aperitief op basis van witte port en tonic. Ook in Nederland is deze superfrisse cocktail een van de zomerfavorieten van 2016. Iedere zichzelf respecterende bar heeft de Porttonic – of: P&T – inmiddels op de drankenkaart staan.

De cocktail bevat geen ingewikkelde ingrediënten en is daardoor zeer eenvoudig zelf te maken. Duur is-ie ook niet, want witte port heeft nog altijd een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. De lekkerste Portonic maak je met Taylor’s Chip Dry, een unieke droge port met een klein bittertje, waardoor het geheel lekker fris blijft. En omdat Taylor’s droge witte port heeft uitgevonden, heeft het huis de cocktail omgedoopt tot Chip Chip.

ccemqxbueaevp7kjpg-large-1

 

Hoe maak je een Porttonic of Chip Chip?

50 ml Taylor’s Chip Dry

50 à 100 ml tonic van goede kwaliteit

3 of 4 ijsblokjes

schijfje limoen of citroen

muntblaadjes

Meng alle ingrediënten in een Bourgogneglas of longdrinkglas en verras je vrienden met deze frisse zomerse cocktail!

Klik hier voor de verkoopadressen van Taylor’s Chip Dry.