Louis Jadot Pernand-Vergelesses Rouge 1er Cru ‘Clos de la Croix de Pierre’

Herkomst

Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne
Wijnhuis: Louis Jadot Côte de Beaune

Smaak

Type wijn: rood
Druivenras: Pinot noir
Wijnomschrijving: Download PDF

Het verhaal achter deze wijn

Gelegen naast Aloxe-Corton en Savigny les Beaune ligt tussen 260 en 380 meter boven de zeespiegel het relatief hooggelegen Pernand-Vergelesses. Hier worden hoofdzakelijk rode wijnen gemaakt die in de mooiste uitvoering de Premier Cru-status dragen. Jadot bezit hier een naar het oosten uitkijkende wijngaard op het beroemde ‘en Caradeux’ deel van de heuvel. De grond is er ter plekke kalkrijk met wat grove stenen aan de oppervlakte.

De pinot van deze percelen wordt door Jadot op tank vergist maar de wijn rijpt daarna nog vijftien maanden op eiken. Zo ontstaat een delicate maar krachtige Bourgogne met prachtige aroma’s van zwart fruit. Zijn tannines zijn mooi zacht zodat de ‘Croix de Pierre’ de komende vijf tot acht jaar na de oogst aan complexiteit wint. Dat maakt hem geweldig om zo van te genieten of als begeleider van roodvleesgerechten, lamsbraad en milde kazen.

Op het etiket wordt het grote stenen kruis Bij de ingang van het ommuurde domein waar de wijn vandaan komt genoemd: de Clos de la Croix de Pierre.

Waar is deze wijn te koop?